ΠΑΜΕ ......ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ...ΠΑΜΕ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ...ΠΑΜΕ !!!

ΨΗΦΟΣ Η ΨΟΦΟΣ?

Επιστολή Γραμματέα ΠΑΣΟΚ Γερμανίας Ηλία Μαυροειδάκου σε Υπουργεία και φορείς για τη στάση των προξενείων στη διαδικασία εγγραφής στους εκλογικούς καταλόγους για τις ευρωεκλογές.

Προς: Υπουργό Εσωτερικών Υφυπουργό εξωτερικών, αρμόδιο για θέματα Απόδημου Διακομματική Επιτροπή της Βουλής αρμόδια για θέματα απόδημου Ελληνισμού ΣΑΕ Ευρώπης ΟΕΚ Γερμανίας Ελληνική Πρεσβεία στη Γερμανία

Θέμα: Ευρωεκλογές 2009, εγγραφή στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους.

Το ΠΑΣΟΚ Γερμανίας εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τον τρόπο με τον οποίο πολλά Προξενεία της Γερμανίας καθόρισαν τον τρόπο εγγραφής των ελλήνων πολιτών στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους προκειμένου να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία της 6ης Ιουνίου.

Συγκεκριμένα :

Τα Προξενεία δεν επιτρέπουν την μαζική κατάθεση αιτήσεων όπως είχε γίνει το 2004 από τους φορείς του Ελληνισμού και επιμένουν στην προσωπική παρουσία του πολίτη. Άλλα Προξενεία ζητούν επίσημη επικύρωση εξουσιοδότησης ενώ άλλα δεν αποδέχονται κατάθεση αιτήσεων από τα κόμματα (ποιος αλήθεια μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν γίνονται με αυτό τον τρόπο αποδεκτές αιτήσεις συγκεκριμένου μόνο κόμματος) και άλλα δεν αποδέχονται τους φορείς, Κοινότητα και συλλόγους παρότι είναι αναγνωρισμένα σωματεία από τα αντίστοιχα πρωτοδικεία.

Θεωρούμε ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τις δυσκολίες που δημιουργούν στους πολίτες τα Προξενεία. Ο τρόπος με τον οποίο ορίζουν τη διαδικασία το μόνο αποτέλεσμα που θα έχει είναι η σημαντικότατη μείωση των ελλήνων που θα συμμετέχουν στις ευρωεκλογές. Αυτός είναι ο στόχος ;

Μάλιστα στην ήδη καθυστερημένη έναρξη της διαδικασίας εγγραφής από τα Προξενεία (ξεκίνησε πριν λίγες μέρες ενώ η εγκύκλιος του Υπουργείου ορίζει ως ημέρα έναρξης την 15η Δεκεμβρίου 2008) πρέπει να προσθέσουμε ότι τις τελευταίες μέρες δεν λειτουργεί για πολλές ώρες η ιστοσελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών για την εγγραφή –εκτύπωση της αίτησης.

Καλούμε το Υπουργείο Εσωτερικών καθώς και όλα τα αρμόδια Υπουργεία και φορείς που σχετίζονται με τον Απόδημο να δώσουν άμεσα λύση στο πρόβλημα και να διευκολύνουν την μαζική εγγραφή των Ελλήνων πολιτών στους εκλογικούς καταλόγους.

Η λύση είναι απλή. Οι Κοινότητες, οι σύλλογοι και οι οργανώσεις των κομμάτων μπορούν να καταθέσουν αιτήσεις μέσω ενός εξουσιοδοτημένου προσώπου. Πολίτες δε που ζουν σε πόλεις μακριά από τα Προξενεία και όπου δεν υπάρχουν Κοινότητες ή άλλοι φορείς μπορούν να στείλουν αίτηση εγγραφής με το ταχυδρομείο.

Επίσης θεωρούμε ότι η Πολιτεία οφείλει, όπως πράττει και στην Ελλάδα, να αναλάβει μέσω των Προξενείων οργανωμένη ενημέρωση του Ελληνισμού για τις εκλογικές διαδικασίες.


Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ηλίας Μαυροειδάκος Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Γερμανίας


01.02.2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙΣΟΥ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙΣΟΥ
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

live.pasok.gr

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΥ ΝΙΚΗ

Eurokinissi
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε πρόσφατη ομιλία του
Αθήνα

«Έχω εντολή νίκης και αλλαγής» ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.


ΕΑΝ......ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ, TO ΣΗΜΕΡΑ ΤO ΠΟΛΕΜΑΜΕ ...ΑΥΡΙΟ ΘΑ΄ΜΑΣΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΕΑΝ......ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ, TO ΣΗΜΕΡΑ ΤO ΠΟΛΕΜΑΜΕ ...ΑΥΡΙΟ ΘΑ΄ΜΑΣΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ



Η ΝΔ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΕΣ...ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ

Η ΝΔ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΕΣ...ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ

ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΩ Μ'ΑΚΟΥΣ

ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΩ Μ'ΑΚΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΝΟΥ-ΔΟΥ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ,ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ,ΣΙΩΠΩ.

κατα τ΄αλλα ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Ετσι για να δημιουργουνται εντυπωσεις,
Πολιτικη παιδεια των Σκυλιων και της Μαντροκουλτουρας
και του Τσοπανου που κοιμαται και δεν πειρε χαμπαρι τι τραβαει ο Λαος
εκεινων που...
Σαν Σκυλια γαβγίζουν αλλα δεν δαγκώνουν!!!

AΛΗΘΕΙΕΣ

H δήλωση του υπουργού Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη: «Ανθρωποι είμαστε και η Ν.Δ. δεν είναι κόμμα αγγέλων...».


ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΕΔΡΕ ......ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗΓΟ !!! ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!!! ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΔΥΝΑΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΚΙΟΣ
ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ



ΠΟΛIΤΙΚΗ ΚΑΙ...ΦΩΣ

Όταν ο κ. Καραμανλής λέει "όλα στο φώς" εννοεί "όλα στο αρχείο" - Δήλωση Ντ. Ρόβλια
Συνφωνουμε εαν και μονο βαλουν και την Ν.Δ. στο ΑΡΧΕΙΟ.
τοτε εμεις θα δουμε ολοι το φως .