ΠΑΜΕ ......ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΑ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ...ΠΑΜΕ !!!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ...ΠΑΜΕ !!!

FILOI TOY PROEDROY

EFTASE H ORA TIS ALITHIAS!!!!!!

OLOI AFTOI POY PISTEPSAN XORIS POLITIKI PAIDEIA STHN KARATOMISI TOY PASOK KAI STIN ALAZONIKI ADIALAXIA NA THELOYN NA PAROYN AYTO POY DE TOYS ANEIKEI, PROSPATHONTAS NA KAPILEFSOYN TON PROEDRO
G.PAPANDREOY
XORIS NA SEBONTE TIS DIMOKRATIKES ARXES TOY PASOK
THELONTAS NA MAS FEROYN PISO SE EPOXES ABEBAIOTITOS,

NA EISTE SIGOYROI SYNTROFISES KAI SYNTROFOI
DEN THA TO PETYXOYN
BALTE TO XERI STIN KARDIA SAS KAI DOSTE TO DIKAIOMA STON PROEDROMAS NA OLOKLIROSI TO ORAMA TOY MEGALOY KAI DYNATOY PASOK

FILIKA
KOSTAS ZEKIOS

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Benizelo Zoniana
http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/07%20b/071101/Zoniana.htm
Νοέμβριος 2007 - Το σκάνδαλο της «αξιοποίησης» του σπηλαίου Ζωνιανών.
Ζωνιανά, η άλλη διάσταση
Το 1995 ειδικοί επιστήμονες της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας του Υπουργείου Πολιτισμού, αποστέλλονται να προβούν σε αυτοψία του σπηλαίου Σφεντόνης Ζωνιανών, με σκοπό να συντάξουν μελέτη για την αξιοποίησή του. Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας, αφού πραγματοποίησαν τοπογραφικά σχέδια κάτοψης και διατομών, γεωλογικές μελέτες, χάραξη τουριστικών διαδρομών, και ότι άλλο χρειαζόταν από σπηλαιολογικής απόψεως, κατάρτισαν πολυσέλιδη βιβλιοδετημένη μελέτη (1501/6-9-1995), που υποβλήθηκε στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο για την τελική έγκριση. Εκεί η μελέτη απορρίφθηκε ως μη πληρούσα τις προϋποθέσεις... Το γεγονός σχολιάστηκε καυστικότατα. Χαρακτηριστικά αναφέρθηκε ότι δεν ήταν δυνατόν να εξεταστεί παρόμοια μελέτη από το ΚΑΣ, μια και δεν εκλήθησαν οι σπηλαιολόγοι να αναπτύξουν τη γνώμη τους, τη στιγμή μάλιστα που κανένα μέλος εκείνου του Συμβουλίου δεν είχε τα ανάλογα προσόντα ή εξειδικευμένες γνώσεις στο αντικείμενο. Αναπτύχθηκε έτσι μια καχυποψία που κατέληξε σε εκτεταμένη αδιαφορία, όσον αφορά παρόμοιους χειρισμούς εκ μέρους των ανωτέρων κλιμακίων του ΥΠ.ΠΟ., σαν μια ακόμα, νομικά τουλάχιστον, άστοχη ενέργεια του ΥΠ.ΠΟ. (σχετ. βλ. και Απρίλιος - 2007).
Παραδόξως όμως, η ίδια μελέτη, λίγες βδομάδες αργότερα (1764/ 17-10-1995), με διαφορετικό εξώφυλλο (ενός ιδιωτικού γραφείου τεχνικών μελετών), ξαναμπήκε στο ΚΑΣ και αυτή τη φορά εγκρίθηκε ομόφωνα... Σημειώνεται ότι η «νέα» μελέτη δεν εισάχθηκε στο εν λόγω Συμβούλιο υπηρεσιακά, προφανώς για να μην αντιληφθεί κανείς τίποτα. Όμως, «έσπασε ο διάολος το πόδι του», το γεγονός μαθεύτηκε, καταγγέλθηκε αρμοδίως, αλλά μόνο μετά διετία διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση με την ΥΠΠΟ/ΔΙΟΙΚ/Α5/ ΠΜΥ/Ε 14ΠΜΥ/Ε 140/ 27-2-1997 υπουργική (δυστυχώς μόνο για τα μάτια του κόσμου) απόφαση.
Την ανάκριση ανέλαβε ο Διευθυντής του ΥΠΠΟ κ. Α. Κεραμύδας. Πλήθος επιστημόνων κλήθηκαν να καταθέσουν, οι οποίοι επειδή τόλμησαν να πουν την αλήθεια, λοιδορήθηκαν στο έπακρο από τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου. Τελικά το πόρισμα της Ε.Δ.Ε. ήταν καταπέλτης για όσους μεθόδευσαν την απάτη, αλλά στη συνέχεια η υπόθεση, όπως και εκείνη του σπηλαίου Αλιστράτης, κουκουλώθηκε δεόντως: «Ούτε γάτα, ούτε ζημιά». Όχι μόνο αυτό, αλλά οι «αρμόδιοι» πήραν και προαγωγή!
Αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας, σε αμφότερες τις ανωτέρω υποθέσεις διατελεί η κ. Βιβή Βασιλοπούλου. Μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του ΥΠ.ΠΟ. («εξ οφίτσιο» - βάσει αξιώματος - θέση), από κοντά και πάλι ο τ. Γενικός Διευθυντής Αρχαιοτήτων κ. Γιάννης Τζεδάκις, ο οποίος δεν προσήλθε ούτε καν να καταθέσει στην Ε.Δ.Ε., αδιαφορώντας για κάθε νόμιμη διαδικασία. Εν συνεχεία η κ. Βασιλοπούλου προάγεται σε προϊσταμένη της Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας - Σπηλαιολογίας, ενώ λίγο αργότερα σε Διευθύντρια της Εφορείας Ανατολικής Αττικής. Εκεί, ως γνωστό, στο κωπηλατοδρόμιο του Μαραθώνα, υπό εντονότατη διεθνή κατακραυγή, συντελέστηκε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη σύγχρονη ιστορία των ελληνικών αρχαιοτήτων. Το κωπηλατοδρόμιο κατασκευάστηκε δήθεν για τις «ανάγκες» των Ολυμπιακών Αγώνων. Υπενθυμίζεται ότι υπήρχε, μεταξύ άλλων, η σημαντικότατη εναλλακτική πρόταση της Τ.Α. Ιωαννίνων να διοργανωθούν οι αγώνες στην τέλεια από κάθε άποψη, και πανέμορφη λίμνη της Ηπείρου, αλλά εκεί τα αντίστοιχα έξοδα δεν θα ανέρχονταν ούτε στο 1/100000... Στο σημείο αυτό αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι σε όλες τις προαναφερόμενες περιπτώσεις (Ζωνιανών, Αλιστράτης, Μαραθώνα) «συμπτωματικά» Υπουργός Πολιτισμού ήταν ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος.
Μετά την ανάληψη της πολιτικής εξουσίας από τη Ν. Δημοκρατία, η κ. Βασιλοπούλου πήρε ακόμα μία προαγωγή. Κατέλαβε το ανώτατο για αρχαιολόγο αξίωμα, εκείνο του Γενικού Διευθυντή Αρχαιοτήτων. Δεν είναι σκοπός του παρόντος η εξέταση του υπαρκτού ή ανύπαρκτου αρχαιολογικού της έργου. Τα αμείλικτα όμως ερωτήματα, που προβάλλονται προς κάθε κατεύθυνση, είναι:
Τίνος έργου επιβράβευση αποτελεί η ανάρρηση σε επιτελικές θέσεις, τέτοιων δημόσιων λειτουργών; Πώς είναι δυνατόν τα αντίστοιχα υπηρεσιακά συμβούλια να μην πρόσεξαν καμμία ανομία; Μήπως πάλι οι σχετικοί υπηρεσιακοί φάκελοι, ουδέποτε έφτασαν ενώπιον των μελών τους και καταχωνιάστηκαν μακρυά από την «κοινή θέα»; Υπήρξαν ευκαιρίες που πολιτικοί παράγοντες όλων των κομμάτων ενημερώθηκαν για την αντίστοιχη κατάσταση. Γιατί άφησαν τα πράγματα να φτάσουν μέχρι εδώ; Aραγε υπάρχουν στοιχεία από τα οποία κάποιοι φοβούνται μήπως αποκαλυφθούν και άλλα σκάνδαλα; Υπάρχει το ενδεχόμενο να προτιμώνται για τις ανώτατες κρατικές θέσεις «λειτουργοί» που δεν λένε ποτέ όχι, να είναι δηλαδή αυτό το υπέρτατο προσόν τους;
Δίπλα στις τόσες και απανωτές παρανομίες στα Ζωνιανά, άλλη μια κραυγαλέα υπόθεση. Αυτή τη φορά όχι από κάποιους μικρής μόρφωσης κατοίκους του Ψηλορείτη, αλλά το χειρότερο από ύψιστους ταγούς για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Για πολλοστή φορά επισημαίνεται ότι το ανυπέρβλητο και πρωτοποριακό έργο τής ΔΙΕΘΝΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΗΣ KAI ΑΠΟ TO 3o ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΝΘΡΩΠΟΛΟΓΙΑΣ επιστημονικής αξιοποίησης του σπηλαίου Πετραλώνων Χαλκιδικής, από την Ανθρωπολογική Εταιρεία Ελλάδος (με δωρεές και ανιδιοτελή εργασία τού δρα Α. Πουλιανού), στοίχισε στο ελληνικό Δημόσιο μόνο 23 εκ. δραχμές. Από το ποσό αυτό, προφανώς ούτε «μίζες» περίσσεψαν να μοιραστούν, αλλά ούτε και σκορπίστηκαν για άχρηστους σκοπούς, όπως π.χ. με την κατασκευή ενός δήθεν «τουριστικού μονοπατιού» στο βουνό Κάλαυρος (το 2006) ή ενός «διαμορφωμένου χώρου στάθμευσης» του Δήμου Τρίγλιας Χαλκιδικής, ύψους 180.000 και 900.000 ευρώ αντίστοιχα, πάντα υπό την «υψηλή» έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού... Περιττό επίσης να αναφερθεί το γιατί και το πόσο δοκιμάζεται η παραπέρα προβολή της υπέρτατης επιστημονικής αξίας του σπηλαίου Πετραλώνων, όχι μόνο από την παντελή έλλειψη χρηματοδότησης, αλλά και τον απηνή πόλεμο εκ μέρους των «κρατικών» εμπλεκόμενων παραγόντων, εναντίον της Ανθρωπολογικής Εταιρείας Ελλάδος.
http://www.aee.gr/hellenic/1st%20month/07%20b/071101/Zoniana.htm


ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙΣΟΥ

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΜΑΖΙΣΟΥ
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

live.pasok.gr

Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΥ ΝΙΚΗ

Eurokinissi
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε πρόσφατη ομιλία του
Αθήνα

«Έχω εντολή νίκης και αλλαγής» ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΙΚΗ ΘΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.


ΕΑΝ......ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ, TO ΣΗΜΕΡΑ ΤO ΠΟΛΕΜΑΜΕ ...ΑΥΡΙΟ ΘΑ΄ΜΑΣΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ

ΕΑΝ......ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ, TO ΣΗΜΕΡΑ ΤO ΠΟΛΕΜΑΜΕ ...ΑΥΡΙΟ ΘΑ΄ΜΑΣΤΕ ΝΙΚΗΤΕΣ



Η ΝΔ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΕΣ...ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ

Η ΝΔ ΧΩΡΙΣ ΙΔΕΕΣ...ΚΑΙ Η ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΧΩΡΙΣ ΦΤΕΡΑ

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ

ΤΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ

ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΩ Μ'ΑΚΟΥΣ

ΣΟΥ ΦΩΝΑΖΩ Μ'ΑΚΟΥΣ
ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΝΟΥ-ΔΟΥ.ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ,ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ,ΣΙΩΠΩ.

κατα τ΄αλλα ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Ετσι για να δημιουργουνται εντυπωσεις,
Πολιτικη παιδεια των Σκυλιων και της Μαντροκουλτουρας
και του Τσοπανου που κοιμαται και δεν πειρε χαμπαρι τι τραβαει ο Λαος
εκεινων που...
Σαν Σκυλια γαβγίζουν αλλα δεν δαγκώνουν!!!

AΛΗΘΕΙΕΣ

H δήλωση του υπουργού Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη: «Ανθρωποι είμαστε και η Ν.Δ. δεν είναι κόμμα αγγέλων...».


ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ

ΠΡΟΕΔΡΕ ......ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΑΠΟΔΕΙΞΑΤΕ ΟΤΙ ΤΩΡΑ ΒΑΖΕΤΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΑΛΟ. ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΑΡΧΗΓΟ !!! ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΑ!!! ΠΑΝΤΑ ΚΟΝΤΑΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΔΥΝΑΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΜΙΑΣ ΧΩΡΙΣ ΦΟΒΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΑΥΡΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.

ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΚΙΟΣ
ΝΤΥΣΣΕΛΝΤΟΡΦ



ΠΟΛIΤΙΚΗ ΚΑΙ...ΦΩΣ

Όταν ο κ. Καραμανλής λέει "όλα στο φώς" εννοεί "όλα στο αρχείο" - Δήλωση Ντ. Ρόβλια
Συνφωνουμε εαν και μονο βαλουν και την Ν.Δ. στο ΑΡΧΕΙΟ.
τοτε εμεις θα δουμε ολοι το φως .